Prof. Dr. Fuat Sezgin Dersliği

2018/6 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılının ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ olarak ilan edilmesi ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ve Kırıkkale Üniversitesi arasında, İslam Bilim Tarihinin dünya medeniyetine yaptığı katkılar çerçevesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla işbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan işbirliği kapsamında; 30 Haziran 2018 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adını yaşatmak, çalışmalarını Bilecik ve Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla bir dizi panel, seminer, konferans, gezi gibi etkinlikler yanı sıra Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinde D Blok 1. Kat D1.200 numaralı Amfi dersliğinin adı, Prof. Dr. Fuat Sezgin Dersliği olarak değiştirilmiştir. Ayrıca İBTAV’dan temin edilen İslam Bilim Tarihi’ne dair görsellerle Prof. Dr. Fuat Sezgin Dersliği zenginleştirilmiştir.