Prof.Dr.Fuat Sezgin ve İslam Bilim İnsanları Görsel Sergisi ve Derslik Açılışı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın 2019 yılını ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ ilan etmesinin ardından, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz büyük bilim insanı Sezgin’in çalışmalarının geniş kitlelere duyurulması ve adının yaşatılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu amaçla, Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi bünyesinde bir dersliğe Prof. Sezgin’in adı verildi. Dersliğin açılışını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş, “boşluğu doldurulamayacak dev bir çınar” olarak nitelediği Sezgin’in, yeni kuşaklarca tanınması ve gençlere yol göstermesi için adının İslami İlimler Fakültesi’nin en büyük dersliğine verildiğini söyledi ve Fuat Sezgin adının Üniversitelerinde yaşayacak olmasının kendileri için büyük bir mutluluk ve övünç kaynağı olacağını ifade etti. Güzel Sanatlar Fakültesi sergi alanında Prof. Sezgin adına hazırlanan sergiyi de gezen Rektör Taş, benzer gezi, panel, seminer, konferans ve sergi etkinliklerinin yıl boyunca devam edeceğini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.