Moleküler Biyoloji ve Genetik ABD(Ortak)

Anabilim dalımız Anadolu Üniversitesi ile ortak olarak yürüttüğü lisansüstü programı 2011-2012 yılı güz döneminde ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Bilecik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ortak lisansüstü programın amacı her iki üniversite arasındaki akademik işbirliği sağlamak ve bu işbirliği sayesinde öğrencilere en yüksek kalitede eğitim ve öğretim vermektir. Anabilim dalımızdaki yüksek lisans ve doktora programının amacı Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında yüksek düzey teorik ve pratik bilgi birikimine sahip araştırmacılar yetiştirmektir. Lisansüstü program kapsamında Bilecik Üniversitesi ve Anadolu Üniverstesi’nde öğrencilere Moleküler Biyoloji ve Genetik alt dalları ile ilgili dersler verilir. Bu derslerin yanında öğrencilerimiz araştırma laboratuvarlarımızda yürütülen projelerde aktif olarak görevlendirilerek bu alanda kullanılan teknikleri ve laboratuvar cihazlarını öğrenir; bağımsız çalışabilme, deney dizayn etme, proje yazma gibi yeteneklerine sahip olarak mezun olurlar.

Anabilim Dalı Başkanı V.: Yrd. Doç. Dr. Onur EROĞLU