ARA SINAVLARI için DUYURU

ARA SINAVLARI için DUYURU

 

2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi ara sınavları bölüm internet sayfasında ilan edilen gün, saat ve şekilde uzaktan eğitim sistemi üzerinden dijital ortamda yapılacaktır. Öğrencilerin belirtilen tarihlerde sınavlarına katılmaları kendi sorumlulukları altındadır.

Öğrencilerimiz ara sınavlarına uzem internet adresinden erişecekleri uzaktan eğitim sistemi üzerinden katılacaklardır. Sisteme her girişte ve sistem üzerinde yapılan her işlemde, kullanıcıların internet bağlantı adresleri kayıt altına alınmaktadır. Bir sınava aynı internet adresi üzerinden farklı kullanıcıların bağlandığı tespit edilmesi durumunda “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” gereği işlem yapılacaktır.

Sınavlarda, herhangi bir anlamda; yasak olduğu halde intihal yapmak, kendi yerine başkasını sınava sokmak veya başkasının yerine sınava girmek, kopya çekmek veya çektirmek, mesajlaşmak, kopya sayılabilecek her türlü davranış veya teşebbüs için “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” gereği işlem yapılacaktır.

Öğrencilerimizin sınav süresince başka kişilerle irtibat kurması, sınav sorularını kaydetmesi, herhangi bir platformda paylaşması ve/veya iletmesi yasaktır. Bu kurala aykırı bir durum tespit edilmesi halinde öğrenci disiplin yönetmeliği gereği işlem yapılacaktır.

 

Bölüm Başkanlığı