4.3.3. Olanaklar ve Destekler

4.3.3.1. Fiziksel, Teknolojik ve Finansman

Merkezimizin fiziksel ve teknolojik kaynakları merkez kendi öz kaynakları tarafından; finansman kaynakları ise Rektörlük tarafından karşılanmaktadır.

4.3.3.2. Laboratuvarlar

BiyoTekMer bünyesinde bulunan araştırma laboratuvarları ve Merkezi Araştırma Laboratuvar imkanları kullanılmaktadır.

4.3.3.3. Projeler

Devam Eden Projeler:

Bakır Stresi Altında Escherichia coli yfhA/K Mutantlarında Sitoplazmik ve Membran Protein Profillerinin, Proje no: 2017-02.BŞEÜ.04-06 Yürütücü: Prof. Dr. Cihan DARCAN, Destekleyen Kuruluş: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bütçe: 29,999 TL.

Bituminaria bituminosa (L.)’nın İkincil Metabolitlerin Tespiti ile Allelopatik ve Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi, Proje no: TOVAG 118 O 047, Yürütücü: Prof. Dr. Zeki ACAR (19 Mayıs Üniversitesi) Araştırmacı: Prof. Dr. Cihan DARCAN, Dr. Öğr. Üyesi Sema LEBLEBİCİ, Dr. Öğr. Üyesi Erdem GÜLÜMSER (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi), Destekleyen Kuruluş: TÜBİTAK, Bütçe: 29,106 TL.

Biten Projeler:

Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde EKO- Biyoteknoloji AR-GE Biriminin Kurulması, Proje no: TR41/15/KK02/0001, Yürütücü: Prof. Dr. Cihan DARCAN, Destekleyen Kuruluş: BEBKA, Bütçe: 373,000 TL.

Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Altyapısının Geliştirilmesi, Proje no: 2016-02.BŞEÜ.04-01, Yürütücü: Prof. Dr. Cihan DARCAN, Destekleyen Kuruluş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bütçe: 100,000 TL.

cpxA/R ve cya/crp Genleri Mutant Escherichia coli’de Bazı Genlerin (znuABC, nikABCDE, cusCFBA) Metal Stresi Varlığında Rollerinin Real Time PCR ile Belirlenmesi, Proje no: 2016-02.BŞEÜ.04-02, Yürütücü: Prof. Dr. Cihan DARCAN, Destekleyen Kuruluş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bütçe: 14,950 TL.

Prostat Kanseri, Benign Prostat Hiperlazisi ve Kronik Prostatitli Hasta Serumlarında Bazı Onkogenik ve Tümör Süpresör MiRNA’ların Ekspresyon Düzeylerinin Araştırılması, Proje no: 2017-01.BŞEÜ.25-01, Yürütücü: Dr. Öğr. Üyesi Onur EROĞLU, Destekleyen Kuruluş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bütçe: 42,842.29 TL.

4.3.3.4. Etik Kural Destekleri

Etik kurul desteği Üniversitemiz Etik Kurulundan sağlanmaktadır.

4.3.3.5. Ölçme-Değerlendirme

Destek ve imkânların etkililiği ve yeterliliği öğretim üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ilgili birimler (Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü vb.) tarafından değerlendirilerek destekler güncellenmektedir.