4.1. Kabul

4.1.1. Birim, öğrenci kabullerinde kullanılan açık ve tutarlı kriterler; BŞE Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyosistem mühendisliği Bölümü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen merkezi yerleştirme ile öğrenci kabul eden yükseköğretim lisans programları arasında yer almaktadır.

4.1.2. Öğrenci (kabul, gelişim, tanınma ve sertifikalar), Ortaöğretim kurumlarının sayısal ağırlıklı bölümlerinden mezun olmuş öğrenciler, ÖSYM sınav sonucuna göre Biyosistem mühendisliği Bölümü ve Sayısal puan türü esas alınarak ÖSYM tarafından tercihlerine yerleştirilmektedir.

4.1.2.1. Kabul, Öğrencilerin kabulü merkezi yerleştirme ile yapıldığından, ÖSYM tarafından belirlenmekte ve kabule ilişkin tüm süreçler ÖSYM’nin belirlediği kriterler doğrultusunda açık bir şekilde ilan edilmektedir.

4.1.3. Uyum (Yeni öğrenci uyumu), Yeni öğrencilerin kuruma/programa uyumlarının sağlanması için her dönem başında bölüm başkanları, öğretim elemanları, sınıf danışmanları ile bölüme ilişkin oryantasyon toplantısı yapılmaktadır. Bu programın amacı; öğrencilerimizin Üniversitemize akademik ve sosyal hayatına kolay uyum sağlamaları yanında bilgi işlem, kütüphane, eğitim ve öğretime yönelik bilgilendirme ve başvuracağı idari birimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

4.1.3.1 Mentörler

2018-2019 akademik yılı mentörleri;

4.1.4. Başarılar (Öğrenci başarıları), Fakültemiz bölümlerine ÖSYM sınav tercihlerinde ilk 15 tercihine yerleşen ve bölüm içerisinde yerleştirme puanına göre ilk üç içerisinde yer alan öğrencilerimize, Yüksek Öğretim Kurumlarındaki Lisans Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Program Esaslı Burslar çerçevesinde YÖK destek burslarından maddi destek sağlanmaktadır. Ayrıca,başarılı öğrencilerimiz Erasmus Öğrenim ve Staj hareketlerinden yararlandırılmaları kolaylaştırılarak teşvik edilmekte ve mezuniyetlerinde “Onur” veya “Yüksek Onur” öğrencisi olarak taltif edilmektedirler.

Danışmanlar (Akademik), Her sınıfa bir akademik danışman atanmakta ve danışmanın haftanın bir günü danışmanlık yapmak üzere zamanını öğrencilere ayırması sağlanmaktadır.

Dr.Öğr. Üyesi Kutalmış TURHAL

4.1.5. Öğrenci hareketliliği, Öğrenci hareketliliğini teşvik etmek üzere, hareketlilikten faydalanan öğrencilerimizin gitmiş oldukları üniversitelerde almış oldukları dersler orijinal kredi ve isimleri ile kabul edilmektedir. Öğrenci hareketliliği erasmus, farabi, mevlana ile sağlanmaktadır.

4.1.6. Diğer kabuller

Merkezi yerleştirmeyle gelen öğrenci grupları dışında kalan yatay geçiş, YÖS, ÇAP, yandal öğrenci kabullerinde uygulanan kriterler; Fakültemize kurumlar arası yatay geçiş işlemleri öğrencilerin talepleri dikkate alınarak, aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde, ikinci yarıyıldan itibaren yapılabilmektedir. Tüm geçiş işlemleri 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında yapılmaktadır. (http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/- /journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/18082).

Fakültemize kurumlar arası yatay geçiş işlemleri öğrencilerin talepleri dikkate alınarak, aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde, ikinci yarıyıldan itibaren yapılabilmektedir. Tüm geçiş işlemleri 24.04.2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında yapılmaktadır. (http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/- /journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/18082). F