2.1.1. Değerler Yansıması

Misyon, vizyon ve hedefleri birimsel duruşu, önceliği ve tercihleri; Öğrencilerimizi iyi yetiştirmek ve öğretim üyelerimizi ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebilir seviyeye getirmek bölümün hedefleri arasındadır. Bunları başarabilmek için lisans, yüksek lisans ve öğretim üyesi düzeyinde ulusal ve uluslararası düzeyde ikili iş birliği (ERASMUS, FARABİ vb.) kapsamında öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız yurtiçi ve yurtdışı üniversitelere kısa süreli veya dönemsel olarak gönderilerek kendilerini geliştirme imkânları sunulmaktadır. Ayrıca bölüm öğretim elemanlarımızı uluslararası konferanslara katılmaları konusunda maddi kaynaklar sunmaktadır. Bölümün web sitesini güncel tutarak öğrencilerimiz için sürekli paylaşımlar yapılmaktadır. Yeni dersler, seçmeli dersler ve bu dersler hakkındaki bilgiler ders bilgi paketleri içerisinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Ders bilgi paketlerimiz içinde yer alan derslerin içerikleri ve güncelliği sürekli olarak kontrol edilmekte ve yenilenmektedir. Sınavlar en az 2 hafta önceden ilan edilmekte ve ara sınavı kaçıranlar için ‘mazeret sınavı’ ve dönem sonu sınavı kaçıranlar ve/veya başarısız olanlar için ‘bütünleme sınavı’ yapılmaktadır. Dersler sadece teorik değil laboratuvar ve arazi çalışmalarıyla desteklenmektir.