BİL-YÖS Sınavları İptal Edilmiştir!

Tüm dünyada ve ülkemizde devam eden COVİD-19 salgını nedeniyle, yurt içi ve yurt dışı uçuşların sınırlandırılması; yurt içi ulaşım engellerinin kısmi olarak devam etmesi, toplu şekilde yapılacak olan tüm organizasyonlar ve sınavlarla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ‘Şehirler arası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir.’ görüşüne binaen ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca üniversitemiz senatosu tarafından alınan 15.05.2020 tarihli ve 243/1 sayılı kararları doğrultusunda Yabancı Öğrenci Sınavı (BİL-YÖS) sınavları iptal edilmiştir.

Şimdiye kadar yapılmış olan tüm başvuru ücretleri, katılımcıların işlem yaptıkları hesaplara iade edilecektir.