TEMEL FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ KURSU

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Temel Fotoğrafçılık Eğitimi (Ücretsiz)

 

TANIM VE AMAÇ

Çağımızın getirmiş olduğu teknolojik yeniliklerle fotoğrafçılık çok farklı bir seyir izlemektedir. Özellikle dijital fotoğraf makineleri ile artık fotoğraf çekmek, kaydetmek, depolamak ve silmek çok kolay bir hal almıştır. Fakat fotoğrafı önemli kılan ‘her fotoğraf bin sözcüğe bedeldir’ yaklaşımı makinelerin geçirmiş olduğu teknolojik yenilikler karşısında hem fotoğrafçılığın hem de ulaşılmak istenen fotoğrafın üzerinde hassasiyetle durulmasını gerektirmektedir. Fotoğraf ve fotoğrafçılık konusuna ilgi duyan ve gözle görünen dünyanın güzelliklerini fotoğraf makineleri aracılığıyla ölümsüzleştirme hazzını yaşamak isteyenler Temel Fotoğrafçılık Eğitimi ile birlikte bir fotoğraf makinesinin temel kavramları olan Vizör, Netlik, Objektif Seçimi, Diyafram ve Alan Derinliği, ISO/Sensör Duyarlılığı, Enstantane, Işık ve Pozlama gibi konulardan özel çekim teknik ve uygulamalarına kadar çok çeşitli konular ile fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir.

 

İÇERİK

Başlangıç:      22 Mart 2017, Çarşamba

Bitiş:               12 Nisan 2017, Çarşamba

Program Çarşamba günleri 18:00-19:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Haftada 1,5 saat olmak üzere toplam 4 hafta6 saat eğitim verilecektir.

 

Program sonrasında doğa, portre, gece çekimi, manzara vb. alanlarda katılımcılar ile birlikte Bilecik İli içerisinde pratik/uygulama çalışmaları yapılacaktır.

 

KONTENJAN

Program en az 10 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 17 Mart 2017, Cuma

 

PROGRAM YERİ

Program Cumhuriyet Cad. No:17 (Yurtiçi Kargo karşısı) Merkez/Bilecik adresinde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

 

İŞLEM SIRASI

  1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLSEM) web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Ön Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi veya BİLSEM’e teslim edilmesi.
  2. İlan edilen kontenjan dâhilinde programın açılıp/açılmayacağı hakkında BİLSEM web sitesi üzerinden Ön Kayıt başvuru süresi sonunda yapılacak duyuruların takip edilmesi.
  3. BİLSEM web sitesinde programın açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra BİLSEM web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurulması.
  4. Kesin Kayıt Formu ile Kesin Kayıt Formu’nda belirtilen diğer istenen belgelerin BİLSEM’e teslim edilmesi.

 

BELGE

Kurs programına %80 oranında katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir.