İŞARET DİLİ KURSU

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

İşaret Dili Kursu (Ücretsiz)

 

TANIM VE AMAÇ

İşaret dili, işitme ve konuşma engelliler tarafından kullanılan el hareketlerini ve yüz mimiklerini içeren görsel bir dildir. İşaret dilleri de sözlü diğer diller gibi dil bilgisi yapısına sahiptirler ve her ülkenin kendi işaret dili bulunmaktadır. Diğer taraftan işaret dili bilenlere duyulan ihtiyaç kamu ve sivil alanlar başta olmak üzere son dönemlerde bir artış göstermektedir.  İşaret Dili Kursu ile işitme ve konuşma engelli bireylerin toplumda iletişim olanaklarını arttırabilmek, işaret dilini bilenlerin sayısının arttırılmasına yardımcı olmak, iş yaşamlarında işitme engellilerle karşılaşmada onların ihtiyaçlarını kolaylıkla iletişim yolu olan işaret diliyle sağlama yeteneği kazandırmak ve nihayetinde ‘sessizliklerine kulak vermek’’ amaçlanmaktadır.

 

İÇERİK

Başlangıç:      21 Şubat 2017, Salı

Bitiş:               27 Nisan 2017, Perşembe

Program Salı ve Perşembe günleri, 18:00 – 20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Haftalık 4 saat olmak üzere toplam 10 hafta40 saat eğitim verilecektir.

 

KONTENJAN

Program en az 10 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Son başvuru tarihi: 17 Şubat 2017

 

PROGRAM YERİ

Program Cumhuriyet Cad. No:17 (Yurtiçi Kargo karşısı) Merkez/Bilecik adresinde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

 

İŞLEM SIRASI

  1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLSEM) web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Ön Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi veya BİLSEM’e teslim edilmesi.
  2. İlan edilen kontenjan dâhilinde programın açılıp/açılmayacağı hakkında BİLSEM web sitesi üzerinden Ön Kayıt başvuru süresi sonunda yapılacak duyuruların takip edilmesi.
  3. BİLSEM web sitesinde programın açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra BİLSEM web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurulması.
  4. Kesin Kayıt Formu ile Kesin Kayıt Formu’nda belirtilen diğer istenen belgelerin BİLSEM’e teslim edilmesi.

BELGE

Kurs programına %80 oranında katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir.