ARAPÇA DİL KURSU

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Arapça Dil Kursu

 

TANIM

Temel dinî metinlerimizin dili olmasının yanında dinimizin birincil kaynaklardan okunarak öğrenilmesi, Kur’an ve hadislerin orijinal metinler üzerinden anlaşılmasının hazzının duyulması ve akademik, ticarî, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere çok çeşitli alanlarda faaliyetler gerçekleştirilebilmesi için Arapça öğrenimi büyük önem taşımaktadır. Arapça Dil Kursu ile katılımcıların bu çerçevede eğitim almalarına imkân sağlanmış olacaktır.

 

İÇERİK

Arap Dili’nin gramer yapısı bilinmeden metin okumalarına geçilmesi metodolojik olarak yanlış olacağından ilk kurda gramer eğitimi verilecektir. Kelime yapısı (Sarf İlmi) ve cümle yapısına (Nahiv İlmi) dair temel kurallar, yıllarca okutulan ve Arapça öğrenimine katkısı ispatlanan kitaplar takip edilerek gerçekleştirilecektir. İkinci kurda gramerin önemli konuları yanında metin çözümleme dersleri de başlayacaktır.

Kurs Pazartesi ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecektir.

 

1.Kur:

Başlangıç:      6 Şubat 2017, Pazartesi

Bitiş:               5 Nisan 2017, Çarşamba

Haftalık 4 saat Sarf İlmi (kelime bilgisi), 2 saat de Nahiv İlmi (cümle bilgisi) olmak üzere toplam 6 saat eğitim verilecektir.

Eğitim Süresi: 9 hafta / 54 saat

 

2.Kur:

Başlangıç:      10 Nisan 2017, Pazartesi

Bitiş:                7 Haziran 2017, Çarşamba

Haftalık 4 saat Sarf İlmi (kelime bilgisi), 2 saat de Nahiv İlmi (cümle bilgisi) olmak üzere toplam 6 saat eğitim verilecektir.

Eğitim Süresi: 9 hafta / 54 saat

 

KONTENJAN

Program en az 15 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Son başvuru tarihi: 3 Şubat 2017

 

PROGRAM YERİ

Program Cumhuriyet Cad. No:17 (Yurtiçi Kargo karşısı) Merkez/ Bilecik adresinde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

 

ÜCRET

Her Kur için Peşin:              200 TL (KDV Dahil)

1.Kur için Taksit:

  1. Taksit:                       100 TL (KDV Dahil) – 10 Şubat 2017’ye kadar
  2. Taksit:                       100 TL (KDV Dahil) – 10 Mart 2017’ye kadar

2.Kur İçin Taksit:

  1. Taksit:                       100 TL (KDV Dahil) 14 Nisan 2017’ye kadar
  2. Taksit:                       100 TL (KDV Dahil) – 12 Mayıs 2017’ye kadar

 

 

Hesap Adı:                            Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:                  Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                                   TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

 

İŞLEM SIRASI

  1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLSEM) web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Ön Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi veya BİLSEM’e teslim edilmesi.
  2. İlan edilen kontenjan dâhilinde programın açılıp/açılmayacağı hakkında BİLSEM web sitesi üzerinden Ön Kayıt başvuru süresi sonunda yapılacak duyuruların takip edilmesi.
  3. BİLSEM web sitesinde programın açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra BİLSEM web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurulması ve ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi.
  4. Kesin Kayıt Formu, T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve kurs bilgilerinin yer aldığı makbuz ile Kesin Kayıt Formu’nda belirtilen diğer istenen belgelerin BİLSEM’e teslim edilmesi.

 

BELGE

Kurs programına %80 oranında katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir.

 

NOT:

  1. Ödeme gerçekleştirilirken açıklama bölümünde BİLSEM, T.C. Kimlik No, Ad-Soyad, Taksit sayısı ve Kurs bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.
  2. Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir. Belirtilen son ödeme tarihlerine kadar kurs ücretini ödemeyenler kurstan faydalanamayacaklardır.
  3. BİLSEM tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap vb.) temin edilmeyecektir.