Farsça YDS Kursu

Kursumuz yeterli sayıda (en az 25 kişi) başvuru olmadığı için açılamamıştır.

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Farsça YDS Kursu (Uzaktan Eğitim/Canlı)

 

EĞİTMEN

Arş. Gör. Fatih ÇİFTÇİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

 

TANIM

Kursumuz; öğrencilerimize yoğunlaştırılmış ayrıntılı dilbilgisi ve yayılmış cümle bilgisi yetisi kazandırarak bu yıl yapılacak olan ÖSYM dil sınavlarında (yazılı-elektronik) başarılı olunması için eğitim verecektir. Kursumuz çoktan seçmeli sınavlara yönelik olmasının yanında, B2 seviyesinde bir kazanım sağlamaktadır.

 

İÇERİK

Kursumuz içerik bakımından temel olarak iki ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm yoğunlaştırılmış tarzda Farsça dilbilgisine, ikinci bölüm ise dilbilgisinde öğrenilen bilgilerin modern ve ayrıntılı cümlelerle desteklenmesine yöneliktir. Verilen her bir ders yüzeysel bir tarz yerine oldukça ayrıntılı ve bol örnekli şekilde icra edilecektir. Aktarılan her bir bilgi en ince ayrıntısına kadar incelenecektir. Ödevlendirmeler öğrencilerimizin isteğine bırakılarak ve her bir öğrenci tek tek analiz edilerek; konu-içerik bütünlüğü, anlama yetisi, teşviklendirme ve sınav yetisi kazanma son derece göz önünde bulundurulacaktır. Kursun sonunda öğrencilerimiz gerekli tavsiyeleri ve çalışmaları yerine getirdiğinde orta seviyede yazma, konuşma ve dinleme anlama becerisi ve üst seviyede okuma becerisi kazanarak bir gazeteyi veya ansiklopediyi büyük bir oranda okuyabileceklerdir. Diğer yandan kursumuzdan asıl alınmak istenilen verim ÖSYM dil puanı sonucu olduğundan, bunun için gerekli materyaller hazır olup (dilbilgisi-basılmış yds sözlüğü), öğrencilerimizin istifadesine sunulacaktır. Başarılar dileriz.

 

Başlangıç                               13 Eylül 2021, Pazartesi

Bitiş :                                      1 Mayıs 2022, Pazar

Eğitim süresi:                        85 ders saati

Son başvuru tarihi:               8 Eylül 2021, Çarşamba

 

KURS PROGRAMI

TARİH GÜN SAAT
13 Eylül  2021 – 7 Ekim 2021 Her gün 21:00 – 22:00
TARİH GÜN SAAT
 9 Ekim  2021 – 1 Mayıs 2022 Her hafta

Cumartesi– Pazar günleri

21:00 – 22:00

KONTENJAN

Kurs en az 25 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

BELGE

Kurs programına %80 oranında (en az 68 ders saati) katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir. Belgeler Merkezimizden temin edilebileceği gibi kursa katılanların adreslerine ücreti alıcı tarafından ödenmek suretiyle kargo ile gönderilebilir.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 25 kişi) başvuru yapılmasının ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından kurs başlamadan önce başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (9 Eylül 2021, Perşembe) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Farsça YDS Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

4. Sırasıyla kayıt ve ödeme işlemlerini başarı ile tamamlamış olan başvuru sahiplerine kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adresleri üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş bilgilerinin gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:                        600 TL

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                        TR14 0001 0001 1854 5583 9150 08

 

ÖNEMLİ NOT

Ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (Farsça YDS Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine göndermeyi unutmayınız.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.