GENEL İNGİLİZCE KURSU (Ortaokul Öğrencilerine Yönelik)

Kursumuz yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru olmadığı için açılamamıştır.

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Genel İngilizce Kursu (Ortaokul Öğrencilerine Yönelik)

Uzaktan Eğitim / Canlı

 

EĞİTMEN

Öğr. Gör. Aslıhan BAĞCI SEZER

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

 

TANIM

Genel İngilizce Kurs Programı ile hayatın çok farklı alanlarında yaygın bir şekilde kullanılmakta olan İngilizce’nin temel düzeyde öğrenilmesi noktasında, ortaokul seviyesindeki öğrenenlere yardımcı olmak hedeflenmektedir. Kurs çerçevesinde katılımcıların İngilizce gramer ve kelime bilgileri ile dinleme ve okuduğunu anlama becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra telaffuz ve konuşma becerilerinin geliştirilmesine yönelik A1 seviyesinde eğitim verilecektir.

 

İÇERİK

İngilizce’yi iletişim odaklı yöntemlerle kazandırmayı hedefleyen bu kurs, öğrenenleri merkeze alacak şekilde, uzaktan eğitimle yürütülecektir. Dersler esnasında, oyunlara, şarkılara ve rol canlandırmalarına da yer vererek, dil öğreniminin sadece gramer kurallarından ibaret olmadığı bilinci de kazandırılacaktır. Öğrenenler çeşitli ödevler ile ders dışında da İngilizce’ye vakit ayırmaya hazırlıklı olmalıdır.

Bu kursun sonunda öğrenenler, somut ihtiyaçların karşılanmasını amaçlayan, bilinen günlük ifadeleri ve oldukça basit cümleleri anlayıp kullanabilecek, kendini tanıtabilecek, başkalarını tanıştırabilecek, başkalarına, kendileri hakkında (örneğin, nerede oturdukları, kimleri tanıdıkları ve nelere sahip oldukları) sorular yöneltebilecek ve sorulan benzerî soruları yanıtlayabilecektir.

Tüm bunlara ek olarak, yabancı dil öğrenimine karşı olumsuz duyguların yıkılıp, özgüvenli bireyler olarak dili daha rahat kullanabilme duygusu verilmeye çalışılacaktır. Tek bir yabancı dilin yetersiz kalmaya başladığı günümüzde, öğrenenlerin alacakları bu kursun, ileride başka diller öğrenmek istediklerinde de onlara ömür boyu eşlik edecek bir deneyim olması umulmaktadır.

 

Başlangıç                      2 Ağustos 2021, Pazartesi

Bitiş :                             9 Eylül 2021, Perşembe

Eğitim süresi:               6 hafta – 48 ders saati

Gün :                             Her hafta Pazartesi – Salı – Çarşamba – Perşembe günleri

Saat:                             13:00 – 15:00 saatleri arasında

Son başvuru tarihi:     26 Temmuz 2021, Pazartesi

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 en fazla 20 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

BELGE

Aşağıdaki koşulların sadece birincisini sağlayanlara Katılım Belgesi her ikisini de sağlayanlara ise Üniversitemiz Sertifika Belgesi verilecektir.  %80 oranında derse katılım sağlamayanlar sınava giremeyeceklerdir.

1. Kurs programına %80 oranında (en az 38 ders saati) katılım sağlamak

2. Kurs bitiminde düzenlenecek olan sınavdan en az 70 puan almak

Sertifika sınavı yine uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacak olup tarihi daha sonra ilan edilecektir. Belgeler Merkezimizden temin edilebileceği gibi kursa katılanların adreslerine ücreti alıcı tarafından ödenmek suretiyle kargo ile gönderilebilir.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılması ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine kurs başlamadan önce gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formu ile birlikte Veli İzin Dilekçesi’nin doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

VELİ İZİN DİLEKÇESİ

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (27 Temmuz 2021, Salı) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (İngilizce Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

4. Sırasıyla kayıt ve ödeme işlemlerini başarı ile tamamlamış olan başvuru sahiplerine kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adresleri üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş bilgilerinin gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:     500 TL  (Peşin) (KDV Dahil)

(Kurs ücreti ödeme işlemi ile ilgili detaylar yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru olması halinde 27 Temmuz 2021, Salı günü web sitemizde yapacağımız duyuruda belirtilecektir. Söz konusu duyuruya kadar herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.)