ALES SAYISAL KURSU

Kursumuz yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru olmadığı için açılamamıştır.

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

ALES Sayısal Kursu

Uzaktan Eğitim / Canlı

 

EĞİTMEN

Öğr. Gör. Kenan ELMAAĞAÇ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

 

TANIM

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan bir sınav sistemidir. Sınav ile ilgili güncel bilgiler www.osym.gov.tr adresinden takip edilebilir

 

İÇERİK

ALES Sayısal Kurs programı ile sadece sayısal bölüme ilişkin eğitim verilecek olup, sözel bölüme yönelik herhangi bir eğitim olmayacaktır. Merkezimiz tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap vb.) temin edilmeyecektir.

 

Başlangıç                     10 Temmuz 2021, Cumartesi

Bitiş :                            12 Eylül 2021, Pazar

Eğitim süresi:              10 hafta – 40 ders saati

Gün :                             Her hafta Cumartesi – Pazar günleri

Saat:                             11:00 – 13:00 saatleri arasında

Son başvuru tarihi:      5 Temmuz 2021, Pazartesi

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 en fazla 30 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılması ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine kurs başlamadan önce gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formunun doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (6 Temmuz 2021, Salı) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (ALES Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

4. Sırasıyla kayıt ve ödeme işlemlerini başarı ile tamamlamış olan başvuru sahiplerine kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adresleri üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş bilgilerinin gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:        450 TL  (Peşin)  (KDV Dahil)

(Kurs ücreti ödeme işlemi ile ilgili detaylar yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru olması halinde 6 Temmuz 2021, Salı günü web sitemizde yapacağımız duyuruda belirtilecektir. Söz konusu duyuruya kadar herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.)