SATRANÇ KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Satranç Kursu 

Başlangıç – Orta – İleri Düzey

(Uzaktan Eğitim/Canlı)

(12 Yaş Üstü)

 

TANIM –  İÇERİK

Başlangıç Düzeyi, Satrancı en temel, en doğru ve en etkin biçimde öğrenmek, sevdiklerinizle rahatlıkla satranç oynayabilecek düzeye ulaşabilmek üzere tasarlanmıştır. Oyun kurallarından, taşların hareketlerine, En Passant, Rok ve Terfi kuralları ile tek hamlede matlara kadar uzanan temel konuları içermektedir.

Orta Düzey, taktik unsurları içinde barındıran, hesap gücünüzü arttıran, sevdiklerinize yol gösterebilecek düzeye eriştiğiniz, Açılış İlkeleri, Temel Oyun Sonu, Açarak Saldırı, Çifte Tehdit, Açmaz, Çatal, Şiş, Saptırma, Engelleme, Çekme, Blokaj, Kare Boşaltma, X-Işını, Değirmen, Hat Açma, Kominezyon vb. taktik incelikler üzerine konular içermektedir.

İleri Düzey, ustalık yolundaki adımlarınızı sağlamlaştıran bir düzey olarak Sicilya Savunması,  Ruy Lopez, Fransız Savunması, Giuoco Piano, Vezir Gambiti gibi temel sistemlerin yanı sıra Oyun Ortası stratejilerini de kapsamaktadır.

 

BAŞLANGIÇ, ORTA VE İLERİ DÜZEY İÇİN

Başlangıç:                             2 Mayıs 2021, Pazar

Bitiş:                                      4 Temmuz 2021, Pazar

Eğitim süresi:                       10 hafta / 20 ders saati

Son Başvuru Tarihi:             27 Nisan 2021, Salı

 

KURS PROGRAMI

Başlangıç Düzeyi

2 Mayıs 2021 – 4 Temmuz 2021

Her hafta Pazar Günleri 

13:00 – 15:00
Orta Düzey

2 Mayıs 2021– 4 Temmuz 2021

Her hafta Pazar günleri

15:00 – 17:00
İleri Düzey

2 Mayıs 2021– 4 Temmuz 2021

Her hafta Pazar günleri

17:00 – 19:00

 

KONTENJAN

Her bir düzey için Kurs en az 8 en fazla 16 kişi ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

BELGE

Kurs programına %80 oranında (en az 16 ders saati) katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir. Belgeler Merkezimizden temin edilebileceği gibi kursa katılanların adreslerine ücreti alıcı tarafından ödenmek suretiyle kargo ile gönderilebilir.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Her bir düzey kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 8 kişi) başvuru yapılması ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine kurs başlamadan önce gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

YAPILMASI GEREKEN İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde yer alan Kesin Kayıt Formunun hangi düzey (Başlangıç-Orta-İleri) tercih edildiği de belirtilerek doldurulup başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi. (18 yaşından küçük başvuranların Veli İzin Dilekçesi’ni de doldurarak teslim etmeleri/göndermeleri gerekmektedir.)

VELİ İZİN DİLEKÇESİ

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (28 Nisan 2021, Çarşamba) web sitemizde (w3.bilecik.edu.tr/bilsem) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Satranç Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

4. Sırasıyla kayıt ve ödeme işlemlerini başarı ile tamamlamış olan başvuru sahiplerine kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adresleri üzerinden uzaktan eğitim sistemine giriş bilgilerinin gönderilmesi.

 

ÖDEME

Başlangıç Düzeyi:   400 TL (Peşin) (KDV Dahil)

Orta Düzey:              500 TL (Peşin) (KDV Dahil)

İleri Düzey:               600 TL (Peşin) (KDV Dahil)

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                        TR14 0001 0001 1854 5583 9150 08

 

ÖNEMLİ NOT

Ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (Satranç Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödeme işlemi bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine göndermeyi unutmayınız.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.