DGS SAYISAL KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sayısal Kursu

 

EĞİTMEN

Öğr. Gör. Kenan ELMAAĞAÇ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu

 

TANIM

DGS, Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmalarına imkân sağlamaktadır. Cevaplama süresi 140 dakika olan sınavın sayısal bölümünde 60 ve sözel bölümünde de 60 olmak üzere toplam 120 soru bulunmaktadır.  Sınav ile ilgili güncel bilgiler www.osym.gov.tr adresinden takip edilebilir.

 

İÇERİK

DGS Sayısal Kurs programı ile sadece sayısal bölüme ilişkin eğitim verilecek olup, sözel bölüme yönelik herhangi bir eğitim olmayacaktır.

 

Kurs, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı ders şeklinde gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

 

Başlangıç                               14 Mart 2021, Pazar

Bitiş :                                      13 Haziran 2021, Pazar

Eğitim süresi:                        14 hafta – 42 saat

Son başvuru tarihi:                7 Mart 2021, Pazar

 

KURS PROGRAMI

TARİH GÜN SAAT
14 Mart 2021 – 13 Haziran 2021 Her hafta Pazar günü 11:00 – 14:00

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 en fazla 30 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir.

 

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılması ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından kurs başlamadan önce başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri gönderilecektir.

 

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kayıt Formu’nun doldurularak  başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (8 Mart 2021, Pazartesi) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (DGS Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:                       300 TL

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

 

ÖNEMLİ NOT

Ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (DGS Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine göndermeyi unutmayınız.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.