2021 ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) HIZLANDIRILMIŞ MATEMATİK KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

2021 Alan Yeterlilik Testi (AYT) Hızlandırılmış Matematik Kursu

 

EĞİTMEN

Dr. Öğr. Üyesi Osman ALAGÖZ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü

 

TANIM

2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacaktır. 3 oturumlu bir sınav olan YKS’ye başvuran tüm adayların, Alan Yeterlilik Testine  (AYT) katılmaları isteğe bağlıdır ancak 2021-YKS’de SAY, SÖZ, EA veya DİL puanıyla bir programa yerleşmek isteyenlerin (2020-TYT puanı 200 ve üzeri olsa bile) 2021-AYT ve/veya 2021-YDT oturumlarına başvuru yaparak katılmaları zorunludur. Daha detaylı ve güncel bilgiler ÖSYM’nin resmi internet sitesinden takip edilebilir: https://www.osym.gov.tr/

 

2021 Alan Yeterlilik Testi (AYT) Hızlandırılmış Matematik Kursu, üniversitelerde lisans eğitimine devam etmek isteyen tüm lise öğrencilerine/mezunlarına uygun olup, onların bu sürece daha iyi hazırlanmalarını desteklemeye yönelik bir programdır. Kurs Üniversiteye giriş sınavları için hazırlık amacı taşımaktadır.

 

İÇERİK

Kurs, Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı ders şeklinde gerçekleştirilecektir. Dersler kayıt altına alınacak ve ücretsiz olarak kurs süresince istenilen vakitte tekrar izlenebilecektir.

Dersin anlatımı, test sistemi ve üniversiteye giriş sınavlarının genel esaslarına uyumlu bir şekilde gerçekleştirilecektir. Kurs süresince Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) çıkması muhtemel aşağıdaki konular üzerinden periyodik bir program takip edilecektir.

 

Konu Başlıkları Süre   Konu Başlıkları Süre
Permütasyon, Kombinasyon 1 hafta Logaritma 1 hafta
Karmaşık Sayılar 1 hafta Diziler 1 hafta
2. Dereceden Eşitsizlikler 1 hafta Limit 1 hafta
Parabol 1 hafta Türev 3 hafta
Trigonometri 2 hafta İntegral 2 hafta

 

Başlangıç:                             13 Mart 2021, Cumartesi

Bitiş:                                      13 Haziran 2021, Pazar

Eğitim süresi:                       14 hafta / 42 saat

Son Başvuru Tarihi:              7 Mart 2021, Pazar

 

KURS PROGRAMI

TARİH GÜNLER SAAT
13 Mart 2021 – 13 Haziran 2021 Her hafta Cumartesi – Pazar günleri 13:30 – 15:00

 

KONTENJAN

Kurs en az 10 en fazla 30 kişi ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi aracılığıyla uzaktan ve canlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kursun açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 10 kişi) başvuru yapılması ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından kurs başlamadan önce başvuru sahiplerinin kayıt formunda şahsen belirtmiş oldukları e-posta adreslerine uzaktan eğitim sistemine giriş bilgileri gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

İŞLEM SIRASI

1.Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde Merkezimize teslim edilmesi veya bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi. (18 yaşından küçük başvuranların Veli İzin Dilekçesi’ni de doldurarak teslim etmeleri/göndermeleri gerekmektedir.)

VELİ İZİN DİLEKÇESİ

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (8 Mart 2021, Pazartesi) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Söz konusu duyuru yapılıncaya kadar ödeme yapılmamalıdır.)

3. Ödeme işlemi yapılıyorken makbuzun açıklama kısmına öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (AYT Kursu) yazılması ve makbuzun Merkezimize teslim edilmesi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilmesi.

 

ÖDEME

Peşin:                        300 TL

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

 

ÖNEMLİ NOT

Ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (AYT Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi veya e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine göndermeyi unutmayınız.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.