ÇİNCE KURSU

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Çince Kursu (Başlangıç Seviyesi)

EĞİTMEN

Öğretim Görevlisi Devlet Abdulgani

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi

TANIM

Dünya üzerinde 1 milyardan fazla insanın kullandığı ve böylelikle dünyada en çok kullanılan anadil olma özelliğine sahip, etrafındaki dilleri etkileyen ve onlardan da etkilenen bir dil olan Çince (汉语) Çin-Tibet ailesine mensuptur. Yüzlerce farklı lehçeye sahip Çince’nin içerisinde Standart Çince, Putonghua ya da Standart Mandarin’in (Pekin) lehçesi, günümüzde resmî dil olarak kabul edilmiştir. Kurs programı ile her geçen gün daha fazla sayıda insanın 2. veya 3. yabancı dil olarak öğrenmek istediği Çince’nin öğrenilmesi noktasında katılımcılara yardımcı olmak hedeflenmektedir.

İÇERİK

Çince dilinde ‘Bihua’’ Vurguları karakterleri, Hanzi karakterleri ise kelimeleri teşkil etmektedir. Okumak için ‘‘Pinyin’’ yani Latince alfabesinin,  söylemek için ‘‘Shengdiao’’ tonlamasının öğrenilmesi gerekmektedir. Kurs çerçevesinde Temel Pinyin拼音, Bihua 笔画, Shengdiao声调, Hanzi汉字 üzerinden Çince gramer ve kelime bilgileri ile dinleme ve okuduğunu anlama becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra konuşma ve telaffuz akıcılığı ile yazma becerilerinin geliştirilmesine yönelik Başlangıç seviyesinde eğitim verilecektir.

Kurs programı ; Çince öğrenmek isteyenler, Çin’de eğitim almak isteyenler, Tarih bölümü öğrencileri, Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri, Çince kaynaklardan araştırma faaliyetlerinde bulunan akademisyenler, Ziraat Fakültesi öğrencileri, Çin’de iş yapmak veya iş bulmak isteyen girişimciler-iş insanları, Turizm sektöründe çalışanlar, tercümanlık faaliyetlerinde bulunanlar gibi toplumun çok farklı kesimlerine faydalı olacaktır.

Başlangıç :                 17 Şubat 2020, Pazartesi

Bitiş :                          15 Mayıs 2020, Cuma

Eğitim süresi :            12 hafta – 60 saat

Son başvuru tarihi  :  14 Şubat 2020, Cuma

KURS PROGRAMI

TARİH GÜNLER SAAT
17 Şubat 2020 – 27 Mart 2020 Hafta içi her gün 17:00 – 18:00
28 Mart 2020 – 05 Nisan 2020 ARA DÖNEM ARA DÖNEM
06 Nisan 2020 – 15 Mayıs 2020 Hafta içi her gün 17:00 – 18:00

Veya

Başlangıç :                22 Şubat 2020, Cumartesi

Bitiş :                         10 Mayıs 2020, Pazar

Eğitim süresi :           10 hafta – 60 saat

Son başvuru tarihi :  14 Şubat 2020, Cuma

KURS PROGRAMI

TARİH GÜNLER SAAT
22 Şubat 2020 – 22 Mart 2020 Cumartesi – Pazar 16:00 – 19:00
23 Mart 2020 – 10 Nisan 2020 ARA DÖNEM ARA DÖNEM
11 Nisan 2020 – 10 Mayıs 2020 Cumartesi – Pazar 16:00 – 19:00

KONTENJAN

Kurslar en az 10 en fazla 20 kişinin başvurması ile açılacaktır.

İlan edilmiş olan kurslardan en az 10 kişinin başvurduğu kurs açılacaktır. Her iki kurs için ayrı ayrı en az 10 kişinin başvurması halinde ise her iki kurs programı da açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

BELGE

Kurs programına %80 oranında (en az 48 saat) katılım sağlayanlara program sonunda Katılım Belgesi verilecektir.

PROGRAM YERİ

Kurs Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak nüfus cüzdan fotokopisi (fotokopi merkezimizde çekilebilir) ve 1 (bir) adet fotoğraf ile birlikte başvuru süresi içerisinde Merkezimize elden teslim edilmesi.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (15 Şubat 2020, Cumartesi) web sitemizde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi. (Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde kurs açılmayacağından duyurumuzdan önce hiçbir şekilde ödeme işlemi yapılmamalıdır.)

3. Öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Çince Kursu) yazılı olduğu makbuzun Merkezimize teslim edilmesi. (İnternet bankacılığı aracılığıyla yapılan ödemelerde makbuz e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilebilir)

ÖDEME

Peşin:                        600 TL (KDV Dahil)

veya

Taksit:                       1. Taksit:  300 TL (KDV Dâhil)   (En geç 28 Şubat 2020 tarihine kadar)

2. Taksit: 300 TL (KDV Dâhil)   (En geç 27 Mart 2020 tarihine kadar)

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

ÖNEMLİ NOT

Makbuzun açıklama bölümüne sonradan kalemle değil ödeme işlemi gerçekleştiriliyorken sistem üzerinden kursa katılacak kişinin T.C. Kimlik Numarası, Adı-Soyadı ve Kurs bilgilerinin (Çince Kursu) yazılması gerekmektedir. Bu hususa dikkat edilerek ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ödeme işleminden sonra makbuzun bir nüshasını Merkezimize teslim etmeyi unutmayınız. (İnternet bankacılığı aracılığıyla yapılan ödemelerde makbuz e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilebilir)

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.