ROBOTİK KODLAMA KURSU (İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN İLERİ DÜZEY)

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Robotik Kodlama Kursu (İlkokul Öğrencileri İçin İleri Düzey)

 

EĞİTMEN

Doç. Dr. Uğur YÜZGEÇ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

 

TANIM

Kodlama eğitimi, çocuklarımıza sadece teknolojinin sunduğu imkânlar çerçevesinde programlama ya da yazılım geliştirme alanında değil, günlük hayattaki aktivitelerinden okul derslerine kadar oldukça farklı alanlarda problem çözmeyi, karşılarına çıkacak olan sorunları hangi sırayla çözmeleri gerektiğini, olaylar ve durumlar arasında ilişki kurabilmeyi, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğrenme noktasında yardımcı olmaktadır. Böylelikle geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız farklı ve bilişsel düşünme, problem çözme odaklı olma, takım çalışması yapabilme ve eleştirel düşünebilme gibi özellikler edinebilmektedirler. Kurs boyunca yapılacak derslerin sonunda kodlama becerisi gelişecek çocuklar karşılarına çıkacak problemleri anlama, analiz etme ve çözme süreçlerinde etkili bireyler haline geleceklerdir.

 

İÇERİK

Kurs programı sadece ilkokul 2, 3 ve 4.  sınıf öğrencilerine yöneliktir. Program içerisinde öncelikle öğrencilerde kodlama mantığının oluşturulması ve kolay anlaşılır örnekler ile öğrencilerin kodlamalar yapması ardından da eğitimin içeriğine uygun robotlar aracılığıyla öğrendikleri bilgileri farklı ileri düzey uygulamalar üzerinde tecrübe etme imkânı sağlanacaktır. Öğrencilerin yanlarında kendi tabletlerini getirmeleri gerekmektedir. Kurs programı Merkezimiz tarafından temin edilen gerekli niteliklere sahip her 1 (bir) adet robot ile 2 (iki) öğrencinin eğitim alması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Merkezimiz tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap, bilgisayar vb.) temin edilmeyecektir.

 

Başlangıç:                    30 Kasım 2019, Cumartesi     

Bitiş:                             28 Aralık 2019, Cumartesi

Eğitim süresi:              5 hafta / 15 saat

Son Başvuru Tarihi:    27 Kasım 2019, Çarşamba   

 

KURS ROGRAMI
TARİH SAAT
30 Kasım 2019, Cumartesi 13:30 – 16:30
07 Aralık 2019, Cumartesi 13:30 – 16:30
14 Aralık 2019, Cumartesi 13:30 – 16:30
21 Aralık 2019, Cumartesi 13:30 – 16:30
28 Aralık 2019, Cumartesi 13:30 – 16:30
TOPLAM HAFTA / SAAT 5 HAFTA / 15 SAAT

 

KONTENJAN

Kurs en az 7 en fazla 14 kişinin başvurması ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

 

ÖDEME

Peşin:                        350 TL (KDV Dahil)    (En geç 04 Aralık 2019 tarihine kadar)

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi         

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

 

Ödeme yapılıyorken makbuzun açıklama bölümüne kursa katılacak olan öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Robotik Kodlama Kursu, Robotik Kursu, Kodlama Kursu vb.) yazılması gerektiği için ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

 

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.

 

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak öğrencinin nüfus cüzdan fotokopisi (fotokopi merkezimizde çekilebilir) ve 1 (bir) adet fotoğrafı ile birlikte başvuru süresi içerisinde Merkezimize elden teslim edilmesi. (18 yaşından küçükler için veli izin dilekçesi bizzat öğrencinin velisi tarafından Merkezimizde doldurularak imzalanacaktır.)

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde (28 Kasım 2019, Perşembe) web sitemizde yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi.

3. Öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin (Robotik Kodlama Kursu, Robotik Kursu, Kodlama Kursu vb.) yazılı olduğu makbuzun Merkezimize teslim edilmesi. (İnternet bankacılığı aracılığıyla yapılan ödemelerde makbuz e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilebilir)