ROBOTİK KODLAMA KURSU (İlkokul Öğrencileri İçin)

 

AÇILMASI PLANLANAN PROGRAM

Robotik Kodlama Kursu

(İlkokul Öğrencileri İçin)

 

EĞİTMEN

Araştırma Görevlisi Hakan ÜÇGÜN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

 

TANIM

Kodlama eğitimi, çocuklarımıza sadece teknolojinin sunduğu imkânlar çerçevesinde programlama ya da yazılım geliştirme alanında değil, günlük hayattaki aktivitelerinden okul ödevlerine kadar oldukça farklı alanlarda problem çözmeyi, karşılarına çıkacak olan problemleri hangi sırayla çözmeleri gerektiğini, olaylar ve durumlar arasında ilişki kurabilmeyi, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğrenme noktasında yardımcı olmaktadır. Böylelikle geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız farklı ve yaratıcı düşünme, problem çözme odaklı olma, takım çalışması yapabilme ve eleştirel düşünebilme gibi özellikler edinebilmektedirler.

 

İÇERİK

Kurs programı okuma-yazma öğrenmiş olan 1. Sınıf öğrencileri dâhil sadece ilkokul öğrencilerine yöneliktir. (Eylül ayında 1. sınıfa ve 5. sınıfa başlayacak olan öğrenciler kursumuza katılamazlar. 5. sınıfa başlayacak olan öğrenciler Ortaokul Öğrencileri için olan kursumuza katılabilirler.) Program içerisinde öncelikle öğrencilerde kodlama mantığının oluşturulması ve kolay anlaşılır örnekler ile öğrencilerin kodlamalar yapması ardından da eğitimin içeriğine uygun robotlar aracılığıyla öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak tecrübe etme imkânı sağlanacaktır. Öğrencilerin yanlarında kendi tabletlerini getirmeleri gerekmektedir. Kurs programı Merkezimiz tarafından temin edilen gerekli niteliklere sahip her 1 (bir) adet robot ile 2 (iki) öğrencinin eğitim alması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Merkezimiz tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap, bilgisayar vb.) temin edilmeyecektir.

 

Başlangıç:                     26 Ağustos 2019, Pazartesi     

Bitiş:                              06 Eylül 2019, Cuma

Eğitim süresi:               2 hafta / 18 saat

Son Başvuru Tarihi:     23 Ağustos 2019, Cuma   

 

Kurs programı:

26 Ağustos 2019, Pazartesi,     09:30 – 12:30   (3 saat)

27 Ağustos 2019, Salı               09:30 – 12:30   (3 saat)

28 Ağustos 2019, Çarşamba    09:30 – 12:30   (3 saat)

02 Eylül 2019, Pazartesi           09:30 – 12:30   (3 saat)

04 Eylül 2019, Çarşamba         09:30 – 12:30   (3 saat)

06 Eylül 2019, Cuma                09:30 – 12:30   (3 saat)

 

KONTENJAN

Kurs en az 7 en fazla 14 kişi ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

 

PROGRAM YERİ

Kurs Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

 

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak öğrencinin nüfus cüzdan fotokopisi (fotokopi merkezimizde çekilebilir) ve 1 (bir) adet fotoğrafı ile birlikte başvuru süresi içerisinde Merkezimize elden teslim edilmesi.

Kayıt için gerekli olan;

*Kayıt Formu,

*Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

*Fotoğraf,

*Veli İzin Dilekçesi

belgelerinden herhangi birinin eksik olması halinde kayıt işlemi yapılmayacaktır. 18 yaşından küçükler için veli izin dilekçesi bizzat öğrencinin velisi tarafından Merkezimizde doldurularak imzalanacaktır.

2. Son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde web sitemizde yeterli kontenjana ulaşılarak kursun açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi.

3. Öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin yazılı olduğu makbuzun Merkezimize teslim edilmesi. (İnternet bankacılığı aracılığıyla yapılan ödemelerde makbuz e-posta olarak bilsem@bilecik.edu.tr adresine gönderilebilir)

 

ÖDEME

Peşin:                     300 TL (KDV Dahil)   (En geç 28 Ağustos 2019 tarihine kadar)

Hesap Adı:             Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:   Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi

IBAN:                     TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

 

Ödeme yapılıyorken makbuzun açıklama bölümüne öğrencinin T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin yazılması gerektiği için ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.