AYT HIZLANDIRILMIŞ MATEMATİK KURSU

Araştırma Görevlisi Osman ALAGÖZ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü

TANIM

2018-2019 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacaktır. 3 oturumlu bir sınav olan YKS’ye başvuran adaylar isteğe bağlı bir şekilde Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi,  Sosyal Bilimler-2 Testi,  Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi’nden oluşan Alan Yeterlilik Testlerine  (AYT) katılacaklardır. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Hızlandırılmış Matematik Kursu üniversitelerde lisans eğitimine devam etmek isteyen tüm lise öğrencilerine uygun olup, onların bu sürece daha iyi hazırlanmalarını desteklemeye yönelik bir programdır. Kurs Üniversiteye giriş sınavları için hazırlık amacı taşımaktadır.

İÇERİK

Dersin anlatımı test sistemi ve üniversiteye giriş sınavlarının genel esaslarına uyumlu bir şekilde gerçekleştirilecektir. Kurs süresince Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavının önemli konuları arasında yer alan ve soru sayısı diğer konulara göre daha fazla ve dolayısıyla standart sapmanın daha yoğun olduğu

• Trigonometri
  • Limit ve Süreklilik
  • Türev ve Uygulamaları
  • İntegral

gibi konular işlenecektir. Lise öğrencilerinin 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi başlamadan bu konuları çalışmaları kendilerine gerek lise eğitimlerinde gerekse de Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık çerçevesinde büyük kolaylık ve avantaj sağlayacaktır.

Başlangıç:                             2 Temmuz 2018, Pazartesi

Bitiş:                                      2 Ağustos 2018, Perşembe

Eğitim süresi:                       5 hafta / 60 saat

Son Başvuru Tarihi:             28 Haziran 2018, Perşembe

Kurs Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe günleri 09:00 – 12:00 saatleri arasında günde 3 saat/haftada 12 saat üzerinden toplam 5 hafta / 60 saat şeklinde gerçekleştirilecektir.

KONTENJAN

Kurs en az 8 en fazla 20 kişi ile açılacaktır.

Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır.

PROGRAM YERİ

Kurs Cumhuriyet Cad. No:17 (Yurtiçi Kargo karşısı) Merkez/Bilecik adresinde bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

ÖDEME

Peşin:                        400 TL (KDV Dahil)        (5 Temmuz 2018, Perşembe gününe kadar)

Hesap Adı:                Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

Banka/Şube Adı:      Ziraat Bankası / Bilecik Şubesi

IBAN:                        TR09 0001 0001 1854 5583 9150 01

İŞLEM SIRASI

1. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLSEM) web sitesinde (http://w3.bilecik.edu.tr/bilsem/) yer alan Kesin Kayıt Formu’nun doldurularak başvuru süresi içerisinde BİLSEM’e elden teslim edilmesi.

2. İlan edilen kontenjan dâhilinde programın açılıp/açılmayacağı ile ilgili BİLSEM web sitesinde son başvuru tarihini takip eden gün içerisinde yapılacak olan duyuruların takip edilmesi.

3. BİLSEM web sitesinde programın açılacağına dair duyuru yapıldıktan sonra ödeme işlemlerinin belirtilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilmesi.

4. T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin yer aldığı makbuz ile Kesin Kayıt Formu’nda belirtilen diğer istenen belgelerin BİLSEM’e teslim edilmesi.

ÖNEMLİ NOT :

1. Makbuzun açıklama bölümünde T.C. Kimlik No, Ad-Soyad ve Kurs bilgilerinin belirtilmesi gerektiği için ödemelerin bankamatikler üzerinden değil gişe işlemleri veya internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

2. Kurs ücreti ödemesi yapıldıktan sonra söz konusu ücretin iadesi mümkün değildir.

3. Belirtilen son ödeme tarihlerine kadar kurs ücretini ödemeyenler kurstan faydalanamayacaklardır.

4. BİLSEM tarafından herhangi bir eğitim materyali (kitap vb.) temin edilmeyecektir.