1.2. Tarihsel Gelişim

Bahçe Bitkileri Bölümü, 2012 yılında fakültemiz bünyesinde kurulmuştur. Öğrenci alımına 2014-2015 öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır. Bölümümüz, Bağ Yetiştiriciliği ve Islahı, Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı, Sebze Yetiştiriciliği ve Islahı, Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Islahı olmak üzere 4 Anabilim Dalından oluşmakta olup, Bağ Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı’nda 2 Dr. Öğr. Üyesi, Meyve Yetiştiriciliği ve Islahı Anabilim Dalı’nda 1 Dr. Öğr. Üyesi ile1 bölüm sekreteri ve 10 öğrencisi bulunmaktadır. Bölümümüz de her geçen gün artan akademik ve idari personeli, modern sınıfları, laboratuvar ve sosyal alanları, araştırma ve uygulama alanları ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. (KIDR/A/1.2/04)
Bölümümüzün Fakülte bünyesinde aktif olarak kullanabileceği 88 m2’ lik ve 68 m2’lik olmak üzere 2 adet öğrenci laboratuvarı, Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan 64 m2’lik bir araştırma laboratuvarı ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne tahsis edilmiş 211.000 m2 Uygulama ve Araştırma Alanı mevcuttur.