Kültürel Miras ve Müzecilik II Dersini Alan Öğrencilerimizin Dikkatine

KÜLTÜREL MİRAS VE MÜZECİLİK II ÖDEV-SUNUM KONULARI
Yrd. Doç. Dr. Sinem Üstün Türkteki

AKASYA BETÜL PATAN- BENGÜCAN DENİZ BAKI- BERNA BULUT- BETÜL AKÇAY: Bağlı Oldukları Kurumlara Göre Müzeler  ve Bu Müzelerin  Arasındaki Farklar (Devlete bağlı müzeler, belediye müzeleri, askerî müzeler, üniversitelere bağlı müzeler, vakıfların veya kişilerin oluşturduğu özel müzeler)

BİRSEN GONCA- DİLEK AKÖZ- ESİN EROL- ESRA KAYA: Koleksiyonlarına Göre Müzeler
Genel Müzeler
Arkeoloji Müzeleri
Sanat Müzeleri
Tarih Müzeleri
Etnografya Müzeleri

FATMA SEVİL- FATMA ŞAHİN- FATMANUR ERTÜRK- HABİP ÇALI: Hizmet Alanlarına Göre Müzeler
a. Bölge Müzeleri: Şehir merkezlerinden uzakta bulunan ve sadece bulunduğu bölgeye veya yöreye özgü
konularla ilgili olan müzelere bölge müzesi denir. Yeri neresi olursa olsun, şehirden uzakta olan bir müze çoğu kez bölge müzeleri (açık hava müzeleri) olarak tanımlanır. Efes ve Bergama açık hava müzeleri (antik kentler) gibi.
b. Halk Müzeleri: Ata hatıralarının canlı örneklerini yansıtan eserlerin sergilendiği halk müzeleri, hem maddi
kültür belgelerini barındırması hem de geçmişi yaşanan günlere bağlaması bakımından önemli bir görev üstlenir. Bu müze türüne örnek olarak Safranbolu evleri verilebilir.
c. Toplum Müzeleri: Bir yörenin ve o yöreye bağlı yaşam biçimlerinin sergilendiği müzelerdir. Bursa Cumalıkızık köyünü bu müze türüne örnek olarak verebiliriz.

HATİCE DİĞER- HİKMET KARAAL- NESLİŞAH ÖZKAN- NESRİN ÖZDEMİR: Dünyada Müzeciliğin Tarihsel Gelişimi

ÖZLEM SERİN- REMZİ ÖZBEK- SEDA KÖMÜRCÜ- SELÇUK ÜNLÜ: Türkiye’de Müzeciliğin Tarihsel Gelişimi

SERAP ERYILMAZ- VOLKAN ARTAN- YUNUS TAHSİN GÜRLEK- ZEYNEP AKGÜL: Müze’de Eğitim ve Örnekleriyle Dünya’daki Çocuk Müzeleri

Tüm öğrencilerimizin OBS sistemindeki mesaj kutularını kontrol etmeleri rica olunur.