3.4.1.4. Başarılar (Öğrenci başarıları)

Öğrenciler Eğitim-Öğretim dönemi başında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen sınavlarda diğer ortak derslerle birlikte Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinin sınavlarına katılarak başarılı olduğu takdirde dersten muaf sayılır.

Dönem başında yapılan sınava katılmayan ya da sınavda başarısız olan öğrenci dönem boyunca yapılan sınavlara katılmakla yükümlüdür. Dönem sonu notunun belirlenmesinde Kısa Sınav %10, Ara Sınav %40, Final Sınavı ise %50 etkilidir. Öğrencinin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersinde başarılı sayılabilmesi için Final Sınavından en az 50 alması gerekmektedir ve dönem sonu notunun en az 45 olması gerekmektedir. Aksi taktirde öğrenci Bütünleme Sınavına alınır.